Български

Фондация „ Изкуството през вековете”

Събития

Лятна Академия по изкуства 

Лятна академия по изкуства е образователен проект, насочен към развитието на визуално пластичните изкуства и разгръщане на емоционалното възприятие и креативността при децата. В програмата са включени часове по живопис, керамика, карвинг и музикотерапия. Проектът включва рисуване по натура  под въздействието на музикални етюди, работа с пластични материали, ролеви игри, някои от които ще се реализират в природна среда. Като резултат от работата на децата ще бъде реализирана изложба със състезателен характер и награди. Проектът е насочен към деца и ученици от 1 до 7 клас.

Период - 10 юли – 10 август 2021 г.

Място на провеждане на заниманията -  Читалище „ Шалом Алейхем – 1945 г.

Цена – 80 лева

Материалите са включени в цената.

Доведи приятел ! – Всеки участник,  довел свой близък или приятел, който се запише в академията получава 10 % отстъпка.

Лятна Академия по изкуства е  съвместен проект на Читалище „ Шалом Алейхем – 1945 г. ” и Фондация „Изкуството през вековете” .

 План на обучение

  Музикотерапия

Методиката на обучението по музикотерапия е иновативен подход , съгласуван със системата на Карл Орф и Монтесори .

Целта на занятията  е формиране на комуникационни модели, целящи промяна на общия психологически статус на групата и развитие на усет към колективно общуване.

Очаквани резултати – Премахване на вътрешните задръжки, неувереност и психологично  напрежение у децата и постигане на баланс в груповото общуване чрез изпитване на удовлетвореност и удоволствие от извършваната дейност.

Водещи –  Кристина Михова,  доц.Георги Митев

- Доц. д-р Георги Митев  е преподавател по музикознание и музикотерапия в АМТИИ гр.Пловдив , автор на аранжименти, оркестрации и транскрипции и на редица теоретични трудове, член на съюза на учените в България.

- Кристина Михова – музикален педагог, пианист  и вокалист ( оперно пеене). В момента е част от екипа на  детска градина „ Малкия принц” гр. Пловдив. Преподавател по системата Монтесори.

Повече за преподавателите може да разберете ТУК

  Живопис

Програмата по живопис има за цел да развие сетивното възприятие при децата при възприемането  на околния свят, чрез изразните средства на живописта.

Методиката на обучение включва рисуване по натура, рисуване на обект в природна среда,  изграждане на композиция и познания в сферата на цветознанието и изграждането на цвета .

Водещ – Динко Ненов

Динко Ненов е пловдивски художник , добре познат в интелектуалните среди не само в България , но и на европейската сцена. Работи живопис, скулптура, монументални работи. През 1992 г. завършва НХА специалност дизайн- порцелан и стъкло. Има реализирани над 40 самостоятелни изложби .Негови пластики и работи са притежание на галерии и са намират в частни колекции в Италия, Словакия, САЩ, Холандия,Германия, Норвегия и др.

Повече за Динко Ненов може да разберете ТУК

  

Карвинг

Карвингът като едно непознато изкуство в България дава възможност за развиване на сръчните умения при децата чрез моделиране с ръце.

Методиката на обучение включва   работа с топъл парафин, като целта е да се развиват  качества като бързина и прецизност.  Филмите за арт фестивалите в Тайланд  и  историята за развитието на  карвинга   ще разширят общите познания на децата за културата и обичаите на едно  различно  общество , каквото е тайландското. Не на последно място децата ще придобият  умения за пространствено формообразуване .

Водещ – Мария Аргирова

Мария Аргирова е  културен мениджър, финансист, куратор и артист. Мениджър на Фондация „ Изкуството през вековете. С карвинг се занимава от 2016 г. Повече  за Мария може да разберете 

ТУК

Керамика

Керамиката като пластично –декоративно изкуство дава възможност за развитие на тактилните усещания при работа с глина, развивайки в значителна степен сръчността при децата. Формира умения за балансирано използване на цвят, форма и  композиция.

Програмата включва моделиране на ръка, усвояване на техники за гравиране и рисуване с глазури и пигменти.

Водещ – Динко Ненов

Повече за Динко Ненов може да разберете ТУК

Телефон за записване 0879136678

Очакваме ви !

На 10 Декември 2020 г. беше открито коледното изложение за изкуство в Галерия Савов. На това изложение ще бъдат представени автори на различни изкуства - изящни, сценични и занаяти. Очаквайте съвсем скоро и първият участник. До скоро !
 

"Коледна Приказка 2020 "  16 певчески групи от Пловдив участват в концертите в Plovdiv Plaza Mall

Коледа наближава ! От 7 до 24 Декември 2020 г. на сцената на Plovdiv Plaza Mall ще може да чуете изпълненията на  Арт Войс Център ,ЦДГ „ Малкия принц” , Хор „ Гуадиамос ” при АМТИИ „ Асен Диамандиев”,Музикален Център „Мюзик арт”, СОУ „ Васил Петлешев”гр.Пловдив , Любен Петров от Гласът на България,  Музикална Школа” Музика Нова ”,Студио „ Контемпо”, ЦДГ ” Малина ”, Вокална група” Евъргрийн”, Родопската певица Сийка Хълбукова, Фолклорна група ” Славей”, Елена Иванова – гайда, „ Джи енд Джи ” школа по китара гр.Пловдив , студентите от специалност „ Поп и джаз пеене” към ПУ „ Паисий Хилендарски” гр.Пловдив, СОУ „ Антим I” гр.Пловдив

Очакваме ви !

Проект "Резонанс на сетивата" - 30 Юли 2020

            Ако се чудите кое обединява бароковите концерти, римските аристократи и     венецианските карнавали със съвремието ни, то със сигурност това е светлината . Светлината на свещите и изкуството на венецианските майстори – Карвинг

           На това събитие ще разберете коя е тайната на карвинг свещите и кое ги прави

толкова специални, защо венецианските майстори още през XVI век разработват тази техника и как тя намира отражение в социалния живот по времето на Възраждането.  

          Във втората част на събитието ще ви разкажем за  влиянието на музиката като терапия върху съвременното общество.  Нейното асоциативно въздействие ще се визуализира в художествена творба с музикално съдържание, която ще бъде нарисувана на момента. В събитието  участват не само известни пловдивски творци , но и специалисти в областта на медицината, които ще разкрият  в научен контекст как музиката влияе върху биохимичните процеси в натурата на един творец.

  Участват -  Динко Ненов- художник , Доц.д-р Георги Митев - музикант, Доктор Стоев- невролог, Мария Аргирова- Автор и водещ на проекта.

Дата – 30 Юли 2020 Начален час – 19.00 часа

Мястото е Пловдивски Културен Институт

 Очакваме ви !

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

 Обучение- Семинар по Карвинг

Близкият контакт с извънредно необичайното е като взрив от вдъхновение и емоции, които резонират в хармонична изящност и финес в детайла. Точно тази изразност в детайла ме плени  преди време и ме накара да поема пътя на съзиданието. Аз съм Мария и днес искам да ти предоставя възможност да се докоснеш до това изкуство като създадеш  своята свещ с твоята светлина и енергия.

        Този Семинар   ще ти предостави :

  • Безплатно обучение, което ще ти донесе знание как да изработваш свещи по древната венецианска техника на  старите майстори.
  • Ще чуеш историята на тези свещи и тайната  която ги прави различни и уникални.
  • Ще развиеш творческите си умения. Креативният и иновативен  подход  при решаване на казуси и задачи е изключително ценен в турбулентна работна среда. А всички ние искаме да бъдем успешни, нали ?
  • Обучението е подходящо както за възрастни, така и за деца и ученици.

 

 Пиши ни и ние ще се свържем с теб, за да уточним детайлите по програмата.        

 „ Повярвай, че можеш и наполовина си стигнал " Теодор Рузвелт 

ЗАПИШИ СЕ тук
БЕЗПЛАТНО Е 

Contact Us 

 Tel: + 359 879136678

   Email:

ancient.carvingart@gmail.com

      plovdivbien.art@gmail.com

 

Follow Us

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
© 2020 - 2022 Всички права запазени